ПЛАВИОТ – КУЧЕТО

Продукција: НУ Албански театар – Скопје

Автор: Мурат ЏАН КИБИРОЛУ

Режија: Али ВОЛКАН ЧЕТИНКАЈА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 12.06.2017

Асистент на режија: Аида ЕЛЕЗИ
Сценографија: Енес ДЕАРИ
Музика: Гуркан ЧАРКИЏИ


Играат:
Ибрахим ЏЕМАИЛИ
Илбер МУРТЕЗИ
Агрон БИБА


Костими: Гента СПАХИЈА МИРЗО
Кројач: Ќерим ЕТЕМИ
Столар: Нури ИСМАИЛИ
Испициент: Орхан КАДРИУ – ЛАНИ
Суфлер: Туркене ЈАЈАГА
Светло: Идавер ЏЕМАИЛИ, Ахмет ЧАЈАНИ
Тон: Нади БЕЏЕТИ
Шминка: Авди БИЛАЛ
Реквизита: Хисни ВИЛА
Гардероба: Атиџе ДЕМИРИ
Декор: Зекирија АВДИ, Алмир ЛИМАЈ, Ремзи АЛИЛИ, Сулејман ИБРАХИМИ, Џанер МУСИЌ, Суат РАХМАН, Африм РУСТЕМИ
Видео: Бетим ЗЕЌИРИ
Фото: Photo Benny