ПИСАНИЕ

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Живко Чинго

Режија: Бранко Ставрев

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПРОПАГАНДЕН МАТЕРИЈАЛ на Сашо и Валентин Светозареви,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Владимир Светиев за улогата Ристо,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Мето Јовановски за улогата Арсе.