ПИРЕЈ

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Петре М. Андреевски – Владимир Милчин

Режија: Владимир Милчин

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Елена Дончева,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Бранко Костовски,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Илко Стефановски за улогата Јон,
  4. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Владимир Милчин,
  5. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.