ПИПИ ДОЛГИОТ ЧОРАП

Продукција: НУ Театар за деца и младинци – Скопје

Автор: Астрид ЛИНДГРЕН

Режија: Драгана МИЛОШЕВСКИ ПОПОВА

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 09.06.2013

Асистент режисер: Драгана СТОЈЧЕВСКА
Драматизација и адаптација: Бојан ТРИФУНОВСКИ
Сценографија: Кирил ВАСИЛЕВ
Асистент сценограф: Енез ДЕАРИ
Костимографија: Марија ПУПУЧЕВСКА
Асистент костимограф: Марта ТРЕНДАФИЛОВА
Музика: Марјан НЕЧАК
Кореографија: Симона СПИРОВСКА


Играат:
Пипи: Соња СТАМБОЛЏИОСКА
Аника: Емран КУРТИШОВА
Томи: Мартин ЈОРДАНОСКИ
Мајката: Ана ЛЕВАЈКОВИЌ БОШКОВ
Таткото: Предраг ПАВЛОВСКИ
Учителката Присилиус: Татјана ПАВЛОВСКА КОЧОВСКА
Полицаецот Клинг: Мики АНЧЕВСКИ
Џим: Бојан КИРКОВСКИ
Бак: Владимир ЛАЗОВСКИ
Мајмунот Нилсен: Марија ЃОРЃИЈОВСКА
Коњот Раде, Капетанот Долга Чорапа: Драган ДОВЛЕВ