ПЕЧАЛБАРИ

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Антон Панов

Режија: Бранко Брезовец

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Владимир Ризев,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНСКА АДАПТАЦИЈА на Бранко Брезовец,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Сузана Живорадиќ за улогата Симка.