ПАРОВИ

Продукција: НУЦК „Ацо Шопов“ - Театар Штип

Автор: Миро ГАВРАН

Режија: Љупчо ЃОРГИЕВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 11.06.2013

Превод и адаптација: Љупчо ЃОРГИЕВСКИ
Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимографија: Благоја МИЦЕВСКИ
Музика: Марјан НЕЌАК


Играат:
Анита, Буба, Лола: Валентина ЃОРГИЕВСКА
Драго, Фрањо, Лео: Милорад АНГЕЛОВ
Тони, Владо, Иво: Пеце РИСТЕВСКИ
Борис, Алан, Едо: Миле ВРАТЕОВСКИ
Дамир, Роберт, Боки: Виктор АРЕВ
Марта, Ранка, Марија: Анѓелка НАШКОВА
Ена, Лада, Нера: Марија МИНЧЕВА
Петра, Ана; Тина: Елена ШОРОВА к.г.


Суфлер/Инспициент: Лида РОГОЖАРЕВА
Тон мајстор: Мијалче КОЦЕВ
Осветлител: Методи САЗДОВ
Шивач: Панче СТОЈМЕНОВ
Реквизитер: Митко ШАЛЕВ
Гардеробер: Верица ДАФЧЕВА
Сценографски работници: Душко СТОЈАНОВИЌ, Ванчо ЈАКИМОВ, Тимчо АРСОВСКИ, Ѓорѓи ЧАПОВ, Перо ИВАНОВ, Александар ТАЛЕВСКИ