ПАРЛАМЕНТАРКИ

Продукција: НУЦК „Григор Прличев“ - Народен театар – Охрид

Автор: по мотиви на АРИСТОФАН

Режија: Ненад ВИТАНОВ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 16.06.2016

Драматург: Сашо ДИМОСКИ
Сценографија : Филип ВИТАНОВ
Костимографија: Катерина ЧУКНИЕВА
Музички соработник: Марија НЕДАНОВА
Шминка и фризура: Диме БЛАЖЕСКИ
Инспициент: Филип АНГЕЛИЧИН – Жура


Играат:
Праксагора: Јасмина БИЛАЛОВИЌ
Блепир: Никола ТОДОРОСКИ
Филорета / Хремо: Стрезо СТАМАТОВСКИ
Сосрета: Сашо РИСТОВСКИ
Филинета / Ахил: Филип КИПРОВСКИ
Мелистиха: Павел МАСЛОВ
Клинарета: Елизабета СТЕФАНОВСКА
Херетка: Ивица ЦОНЕВ


Течнички раководител: Зоран ЛЕВЕСКИ
Светло: Борис ВЕЛЈАНОСКИ
Тон: Митко СЕРАФИМОСКИ
Гардероба: Линдита МЕРКО, Деса ЛАЗОРОСКА
Реквизита: Маријана НИКОЛОСКА, Соња КРСТАНОСКА
Изработка на сценографија: Даниел АНДРЕСКИ, Кире АНГЕЛОСКИ, Ѓоко КИТОСКИ, Љупчо КРСТАНОСКИ
Изработка на костими: модно студио Тресор – Велес