ПАРИТЕ СЕ ОТЕПУВАЧКА

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Ристо Крле

Режија: Љупчо Ѓоргиевски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Оливер Јосифовски, Александар Секуловски, Благој Петровски и Вера Милошевска,
  2. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Благој Мицевски ,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Ѓорѓи Јолевски за улогата Митре,
  4. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Љупчо Ѓоргиевски,
  5. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.