ПАПОКОТ НА СВЕТОТ

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Венко Андоновски

Режија: Златко Славенски

Драматизација: Венко АНДОНОВСКИ
Сценографија: Томаж ШТУЛЦ
Костимографија: Матеја БЕНЕДЕТИ
Музика: Зоран СПАСОВСКИ


Играат:
Тони МИХАЈЛОВСКИ – Јан; Иларион Сказник и Лествичник
Ѕвездана АНГЕЛОВСКА – Луција Земанек; Царевата ќерка
Јордан СИМОНОВ – Фисот; Стефан писмочатецот
Владо ЈОВАНОВСКИ – Скретничарот; Кирил
Владимир СВЕТИЕВ – Судијата; Царот


Суфлер: Зорица БЛАГОЕВСКА
Инспициент: Марјан ДАВИДОВСКИ
Тон мајстор: Александар ПЕТРОВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНСКА АДАПТАЦИЈА на Венко Андоновски за драматизација на романот „Папокот на светот“.