ПАХИНТИКА ВО СОН

Продукција: Театар на народностите — Албанска драма, Скопје

Автор: Џабир Ахмети

Режија: Владимир Милчин

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Елена Дончева,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Крсте С. Џидров и Симеон Узуновски,
  3. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Владимир Милчин,
  4. СПЕЦИЈАЛНА ДИПЛОМА на Марк Марку за улогата Оџата.