ПАДОТ НА МАСАДА

Продукција: Субпродукција: Тихомир СПИРОВСКИ

Автор: Венко АНДОНОВСКИ

Режија: Димче НИКОЛОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 12.06.2013

Музика (избор): Димче НИКОЛОВСКИ
Дизајн: Тихомир СПИРОВСКИ


Играат:
Христо Узунов / Доктор Гебелс / Терористот / Бабичката од Трамвајот: Рубенс МУРАТОВСКИ
Навин Исус / Заповедникот на Комитите / Хитлер / Таткото / Младичот од Трамвајот: Роберт ВЕЉАНОВСКИ
Јонатас / Дезертерот / Матичарот Вагнер / Братот / Вандалот: Жарко ДИМОСКИ
Хана / Учителката / Ева Браун / Мајката / Жената од Трамвајот: Марина ПОППАНКОВА
Девојчето од Масада / Еврејката / Девојчето од авионот / Девојката од Трамвајот / Девојчето: Ева СКЕНДЕРОВСКА


Светло: Дејан БЛАЖЕВСКИ
Звук: Димитар ИЛИЕВСКИ