ОТЕЛО

Продукција: НУ Турски театар – Скопје

Автор: Вилијам ШЕКСПИР

Режија: Дејан ПРОЈКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 13.06.2017

Кореографија: Олга ПАНГО
Музика: Горан ТРАЈКОСКИ
Сценограф: Татјана ХРИСТОСКА БЛАЖЕВСКА
Костимограф: Тања КЛАРИС
Превод: Оздемир НУТКУ
Главен соработник на режија: Сибел АБДИУ
Асистент на режија: Теодора СИЛЈАНОСКА
Асистент на сценографија: Милан НЕСТОРОВ
Кунг фу мајстор: Влатко ЗДРАВКОВСКИ


Играат:
Отело: Џенап САМЕТ
Дездемона: Сузан АКБЕЛГЕ
Јаго: Селпин КЕРИМ
Касио: Осман АЛИ
Емилија: Зубејде АЛИ
Родриго: Неат АЛИ


Испициент: Рамадан ИБРАХИМ, Ердинч РУШИД
Суфлер: Нериман ШЕНЃУЛЕР
Организатор: Мухамед БАКИОВСКИ
Директор: Атила КЛИНЧЕ
Шеф на сцена: Зекирја АБДИ
Декоратери: Мемет ИСМАИЛ, Суад РАХМАН, Џенгиз ХАЛИЛ, Џелал ЉУЖА,
Африм РУСТЕМИ, Сулејман ИБРАХИМИ, Џанер МУСИЌ,
Алмир ЛИМА, Ремзи АЛИЛИ, Изудин БЕГОВИЌ, Булент ХАСАН
Тон: Фахредин БУШИ, Левент ИБРАХИМ
Cветло: Орхан МЕХМЕД, Бекир КУБУР
Реквизита: Танкут ИБРАХИМ
Гардероба: Муаља САЛИХИ, Аднан РЕЏЕП
Шминка: Авди БИЛАЛ, Нора ПИТАРКА
Изработка на декор: Нури ИСМАИЛ
Изработка на костими: Керим ЕТЕМИ, Хулија РУСТЕМИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОРЕОГРАФИЈА И СЦЕНСКИ ДВИЖЕЊА на Олга Панго.