ОРКЕСТАР

Продукција: Албански театар - Скопје

Автор: Жан АНУИ

Режија: Наташа ПОПЛАВСКА

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 13.06.2011

Музика: Џенгиз ИБРАХИМ
Кореографија: Олга ПАНГО
Сценографија и дизајн: Емил ПЕТРОВ
Дизајн на костими: АРТМЕДИА


Играат:
Бекир НУРЕДИНИ
Емине КАДРИУ
Америс НОКШИЌИ-ЈОВАНОВСКА
Фисник ЗЕЌИРИ
Аида АЛДЕМИ
Бесфорт ИДРИЗИ
Блерим ДАРДИШТА
Мирлинда САИТИ
Генци МИРЗО
Вјолца БЕКТЕШИ-ХАМИТИ
Зерије ЈОНУЗИ
Висер ЕТЕМИ


Флаута: Албана МУСТАФА

тон мајстор: Нади БЕЏЕТИ
Реквизитер: Хисни ВИЛА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОРЕОГРАФИЈА И СЦЕНСКИ ДВИЖЕЊА на Олга Панго,
  2. НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА ЕПИЗОДНА УЛОГА на Амернис Нокшиќи-Јовановска за улогата Сузана Делиција.