ОНЕГИН

Продукција: НУЦК „Ј.Х.К. Џинот“ - Театар Велес

Автор: А.С. ПУШКИН

Режија: Ѕвездана АНГЕЛОВСКА

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 06.06.2012

Препев: Георги СТАЛЕВ
Сценографија и костимографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Сценско движење: Маја КАРЕВСКИ
Драматизација: Ѕвезда АНГЕЛОВСКА
Избор на музика: Ѕвезда АНГЕЛОВСКА


Играат:
Васил ЗАФИРЧЕВ
Роберт РИСТОВ
Слободанка ЧИЧЕВСКА
Кети БОРИСОВСКА
Маја ЉУТКОВ
Кица ИВКОВСКА
Јордан ВИТАНОВ
Самоил СТОЈАНОВСКИ
Весна ДИМИТРОВСКА
Славица МАНАСКОВА
Љубе ТЕРЗИЕВ
Кирил ГРАВЧЕВ
Едмонд СОТИР
Спасе ПЕТРУШЕВ


Инспициент: Славиша ЃЕОРЃИЕВ
Светло мајстор: Маријан ТОДОРОВСКИ
Тон мајстор: Лазо ТЕОВ