ОКОЛИСКА БОЛНИЦА

Продукција: НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Театар Куманово

Автор: Христо БОЈЧЕВ

Режија: Јане СПАСИЌ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 07.06.2012

Превод: Јане СПАСИЌ
Сценографија: Мери БАТАКОЈА
Костимографија: Ирина ТОШЕВА
Композитор: Дарија АНДОВСКА
Дизајн на светло: Петар КОЧИШКИ
Снимател/Фотограф: Наум ДОКСЕВСКИ, Дарио СЕКУЛОВСКИ


Играат:
Контузов: Димитрија ДОКСЕВСКИ
Дедото: Горан ИЛИЌ
Вилијам: Ивица ДИМИТРИЈЕВИЌ
Феро: Антонио ДИМИТРИЕВСКИ
Братој: Ненад МИТЕВСКИ
Пепелашка: Стефанија ЗИСОВСКА
Бабата: Кети ДОНЧЕВСКА – ИЛИЌ
Сестрата, Преведувачката, Жената: Јасмина ВАСИЛЕВА
Докторот, Генералот: Мартин ЛАЗАРЕВСКИ
Болничари, Војници: Игор ДУШАНОВСКИ, Драган МИТРОВСКИ
Детето: Никица ЈАНКОВСКИ