ОБИДИ

Продукција: Народен театар - Куманово

Автор: Мартин КРИП

Режија: Роберт СИМОНОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 04.06.2007

Сценографија: Далибор ТРЕНЧЕВСКИ
Костимографија: Мери ЈОВАН
Музика: Милан ДИМУШЕВСКИ
Кореографија: Александра ПЕШЕВСКА


Играат:
Горан ИЛИЌ
Јасмина ВАСИЛЕВА
Драгиша ДИМИТРИЈЕВСКИ – Шипе
Александра ПЕШЕВСКА
Љупчо Хаџи СТОЈАНОВ
Кети ДОНЧЕВСКА ИЛИЌ
Сашко КОЦЕВ


Суфлер: Љубинка ПЕТКОВСКА
Инспициент: Антонио ПЕШЕВСКИ
Маркетинг: Митка МИЛКОВСКА
Светло мајстор: Звонимир МИЦЕВСКИ
Тон мајстор: Оливер ИЛИЕВСКИ
Декоратери: Драги АНГЕЛОВСКИ, Бобан МИЛАНОВСКИ, Марјан МИЛАНОВСКИ
Реквизитер и гардеробер: Јадранка БОЈКОВСКА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОРЕОГРАФИЈА И СЦЕНСКИ ДВИЖЕЊА на Александра Пешевска.