ОБИЧНА ПРИКАЗНА

Продукција: Народен театар - Битола

Автор: Марина ЛАДО

Режија: Љупчо ЃОРЃИЕВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 11.06.2011

Сценограф: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимограф: Благој МИЦЕВСКИ
Композитор: Марјан НЕЌАК
Превод: Оливера ПАВЛОВИЌ


Играат:
Митко С. АПОСТОЛОВСКИ
Борис ЧОРЕВСКИ
Јоана ПОПОВСКА
Огнен ДРАНГОВСКИ
Соња ОШАВКОВА
Николче ПРОЈЧЕВСКИ
Петар СПИРОВСКИ
Менка БОЈАЏИЕВА
Маја АНДОНОВСКА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Марјан Неќак,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Валентин Светозарев,
  3. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Никола Пројчевски за улогата Петелот.