ОБЕСЕНИК

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Борислав Пекиќ

Режија: Владимир Милчин

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Илија Милчин за улогата Таткото,
  2. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Владимир Милчин.