ОБЅРНИ СЕ ВО ГНЕВ

Продукција: Театар „Војдан Чернодрински“ – Прилеп

Автор: Џон ОЗБОРН

Режија: Кристина ДИМИТРОВА

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 13.06.2016

Драматурзи: Ивана НЕЛКОВСКА, Лидија МИТОСКА-ЃОРЃИЕВСКА
Сценографија и костими: Илина АНГЕЛОВСКА
Музика: Дарија АНДОВСКА
Превод: Лидија МИТОСКА-ЃОРЃИЕВСКА


Играат:
Џими: Димитар ЃОРЃИЕВСКИ
Алисон: Катерина ЧАКМАКОСКА – КЛИНЧЕСКА
Клиф: Илија ВОЛЧЕСКИ
Хелена: Даниела ИВАНОСКА


Тон-мајстор: Благоја ПЕПЕЉУГОСКИ
Светло: Ристе ГРКОСКИ
Шеф на сцена: Сашо СМОКВОСКИ
Сликар исполнител: Пеце РИСТЕСКИ
Реквизитер: Гоце НАУМОСКИ
Гардеробер: Снежана ЃОРЃИОСКА
Фризер-перикер: Даринка БОГОЕСКА
Заварувач: Ордан ТОДОРОСКИ
Декоратери: Илија МИХАЈЛОСКИ, Роберт СТОЈКОСКИ, Владимир ВЛАДИМИРОСКИ, Јане ЈАНКУЛОСКИ, Златко АПОСТОЛОСКИ