НОРА

Продукција: НУЦК „Ј.Х.К. Џинот“ - Театар Велес

Автор: Хенрик ИБЗЕН

Режија: Никола РИСТОВ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 12.06.2011

Сценограф: Дејан ТРИПУНОВСКИ
Костимограф: Александра КРНИНОВА-ГРУЕВ
Авторска музика: Оливер ТЕВЧЕВ
Избор на музика: Никола РИСТОВ
Превод: Ленче ТОСЕВА


Играат:
Кети БОРИСОВСКА
Маја НАСТЕВСКА – ЉУТКОВ
Зорица ПАНЧИЌ
Самоил СТОЈАНОВСКИ
Едмонд СОТИР
Александар ЃЕОРЃИЕВ