НОЌИТЕ ВО БЕЛ САТЕН

Продукција: НУЦК „Ј.Х.К. Џинот“ - Театар Велес

Автор: Братислав ДИМИТРОВ

Режија: Ненад ВИТАНОВ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 13.06.2013

Костимографија: Александра КРНИНОВА
Сценографија: Филип КОРУНОВСКИ


Играат:
Благој: Јордан ВИТАНОВ
Диме: Зоран ЉУТКОВ
Никола: Васил ЗАФИРЧЕВ
Бети: Зорица П. ПАНЧИЌ / Маја ЉУТКОВ


Инспициент: Славиша ЃЕОРЃИЕВ
Светло мајстор: Маријан ТОДОРОВСКИ
Тон мајстор: Лазо ТЕОВ
Шеф на сцена: Дејан ТРИПУНОВСКИ
Реквизитер: Спасе ПЕТРУШЕВ
Гардероба: Јулијана АНГЕЛОВСКА, Лаура ШКОРТОВА
Сценска техника: Игор ГАВРИЛОВ, Дејан КРСТЕВСКИ, Никола ПАУНОВСКИ, Ѓоре ПАВЛОВ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ТЕКСТ на Братислав Димитров,
  2. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА МАШКА УЛОГА на Јордан Витанов за улогата Благој.