НИШТО БЕЗ ТРИФОЛИО

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Русомир Богдановски

Режија: Слободан Унковски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Ѓорѓи Здравев,
  2. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Ѓорѓи Јолевски за улогата Пинус,
  3. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Синоличка Трпкова за улогата Петунија,
  4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Анче Џамбазова за улогата Лавандула.