НИЧИЈА ЗЕМЈА

Продукција: НУ Македонски народен театар – Скопје

Автор: Данис ТАНОВИЌ и Александар МОРФОВ

Режија: Александар МОРФОВ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 08.06.2018

Адаптација и режија: Александар МОРФОВ
Сценографи: Никола ТОРОМАНОВ и Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Избор на музиката: Александар МОРФОВ
Костимографи: Никола ТОРОМАНОВ и Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Дизајнер на светло: Крис ЈЕГЕР
Асистенти на режисерот: Николина КУЈАЧА и Никола КИМОВСКИ
Преведе од англиски: Марија ДИМИТРИЕВСКА
Лектор: Тодорка БАЛОВА


Играат:
Чики: Сашко КОЦЕВ
Цера: Никола АЦЕСКИ
Нино: Александар МИХАЈЛОВСКИ
Рамбо: Гораст ЦВЕТКОВСКИ
Бошко, наредникот на српскиот камп: Александар МИКИЌ
Миле Прлиќ, офицерот на српскиот камп и фотограф: Славиша КАЈЕВСКИ
Чело, офицерот на босанскиот камп и камерман: Александар ЃОРЃИЕСКИ
Мирза, босанскиот камп и камерманот на СНН: Борче НАЧЕВ
Капетанот Дибоаи Калауза: Оливер МИТКОВСКИ
Џејн Ливингстон, новинарката на СНН: Камка ТОЦИНОВСКИ
Генералот Смит: Ненад АНЃЕЛКОВИЌ
Генистул, деминерот: Никола СТЕФАНОВ / Томе СТАНКОВСКИ
Пјер, кампот на УНПРОФОР: Стефан СПАСОВ
Сержант Маршанд, наредникот на УНПРОФОР: Григор ЈОВАНОВСКИ
Секретарката, кампот на УНПРОФОР: Кристина ГИЕВА
Емир, босанскиот камп, војник и Џорџ во кампот на УНПРОФОР: Филип МИЛЕНКОСКИ
Секретарката, кампот на УНПРОФОР: Марија КОНДОВСКА
Војник во српскиот камп: Томе СТАНКОВСКИ


Инспициент: Никола КИМОВСКИ
Раководител на работилници: Татјана БЛАЖЕВСКА – ХРИСТОВА
Вајари: Ангелчо ПЕТРОВСКИ и Дарко БАЗЕРКО
Светло – мајстор: Игор МИТРЕВСКИ
Тон – мајстори: Ненад ТРПЕНОСКИ и Симон КИПРОВСКИ
Фотограф: Драган ГАЈИЌ
Суфлер: Тања ИВАНОВСКА
Реквизитери: Соња КРСТЕВСКА и Лазо МИЕВ
Гардеробери: Фиданчо ПЕТРОВСКИ, Скендер БЕРИША и Светлана АПОСТОЛСКА
Фризери и шминкери: Бранка ПЉАЧКОВСКА и Моника ГРКОВСКА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Валентин Светозарев и Никола Тороманов,
  2. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Александар Михајловски за улогата Нино,
  3. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Гораст Цветковски за улогата Рамбо,
  4. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА МАШКА УЛОГА на Сашко Коцев за улогата Чики.