НИ ЌАР НИ ЗИЈАН

Продукција: НУЦК „Антон Панов“ - Народен театар – Струмица

Автор: Братислав ДИМИТРОВ

Режија: Синиша ЕВТИМОВ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 14.06.2016

Режија, сценографија и избор на музика: Синиша ЕВТИМОВ
Костими: Ванчо ВАСИЛЕВ


Играат:
Трајче, пензионер: Ванчо КРСТЕВСКИ
Трајанка, негова жена, домаќинка: Ангелина ТРЕНЧЕВА АНГЕЛОВА
Тимчо, нивни син, механичар во Шведска: Коста АНГОВ
Тоше, нивни син, вечен дипломец: Стојан ВЕЛКОВ-Трн
Теофила, нивна ќерка, студира новинарство: Анкица БЕНИНОВА
Боге, брат на Трајче, полицаец, бизнисмен: Ванчо МЕЛЕВ
Контролорот, човек за се: Кољо ЧЕРКЕЗОВ
Тина, негова ќерка, осамена сликарка: Јулија МИЛКОВА
Соседот, кодош: Оливера АРИЗАНОВА
Полицаецот: Стојан СТОЈАНОВ-Тачи


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МАШКА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Кољо Черкезов за улогата Контролорот.