НЕ СЕГА, ДРАГА

Продукција: НУ Театар „Комедија“ – Скопје

Автор: Реј КУНИ

Режија: Коле АНГЕЛОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 15.06.2018

(претстава по покана за свеченото затворање)

Превод и адаптација: Коле АНГЕЛОВСКИ
Драматург: Дарко Јан СПАСОВ
Сценограф: Илина АНГЕЛОВСКА
Костимограф: Раде ВАСИЛЕВ
Избор на музика: Илина АНГЕЛОВСКА


Играат:
Јоце Коцев, пратеник: Атанас АТАНАСОВСКИ
Кристина, негова жена: Жаклина ПЕТРОВСКА
Ѓоре Пиже, помлад соработник: Валентин КОСТАДИНОВСКИ – Тино
Галаба Рубен, секретарка на претседателот: Ева СКЕНДЕРОВСКА
Никола Рубен, мажот на Галаба: Дарко ВЕЉИЌ
Адем Фона, келнер: Едмонд СОТИР
Рецепционерката: Кристина ЛАСОВСКА
Директорот: Жарко ДИМОСКИ
Собарката Марија: Кристина ЛАСОВСКА
Госпоѓа Цецка Донева, европратеник: Тања МИЦКОВ