НАТЕМАГО НА ФИЛОЗОФСКИОТ ФАКУЛТЕТ

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Иво Брешан

Режија: Владимир Милчин

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Крсте С. Џидров и Симеон Узуновски,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Благоја Стефановски за улогата Мартиновиќ,
  3. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Владимир Милчин,
  4. СПЕЦИЈАЛНА НАГРАДА ЗА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА,
  5. НАГРАДА ЗА НАЈДОЛГ АПЛАУЗ на Петар Стојковски Бабец,
  6. ЗЛАТНА ПЛАКЕТА ЗА СЕВКУПЕН УМЕТНИЧКИ РЕЗУЛТАТ (ДОДЕЛЕНА ОД ВЕСНИКОТ „НОВА МАКЕДОНИЈА“).