НАШИОТ КЛАС

Продукција: НУ Театар за деца и младинци – Скопје

Автор: Тадеуш СЛОБОЃАНЕК

Режија: Владимир МИЛЧИН

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 09.06.2014

Превод: Владимир МИЛЧИН и Ема МАРКОСКА МИЛЧИН
Сценографија: Крсте ЏИДРОВ
Костимографија: Марија ПУПУЧЕВСКА
Кукли: Кирил ВАСИЛЕВ
Избор на музика: Владимир МИЛЧИН
Сонгови „За сирачињата/Маријана“ и „Ѕвезда Самотница“: Марјан НЕЧАК
Плакат и фотографии: Филип КОНДОВСКИ
Изработка на сценографија и реквизита: Кирил ВАСИЛЕВ, Енез ДЕАРИ
Изработка на костими: Љубица ВЕЛКОВА, Керим ЕТЕМ


Играат:
Наташа ПЕТРОВИЌ
Симона СПИРОВСКА
Емра КУРТИШОВА
Драган ДОВЛЕВ
Владимир ЛАЗОВСКИ
Предраг ПАВЛОВСКИ
Мики АНЧЕВСКИ
Мартин ЈОРДАНОСКИ
Бојан КИРКОВСКИ
Ненад МИТЕВСКИ


Инспициент: Ѓуро ДРАКУЛОСКИ
Светло: Оливер СТАВРЕВ
Тон: Ангеле НАСКОВСКИ
Сценски работници: Бујамин СЕЛИМИ, Мирзат КАМБЕРИ