НА ОТВОРЕНО

Продукција: НУ Театар „Комедија“ – Скопје

Автор: по текст на Славомир МРОЖЕК

Режија: Андреј ЦВЕТАНОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 13.06.2019

Драматург: Дарко Јан Спасов
Сценографија: Сергеј Светозарев
Костимографија: Ивана Каранфиловска Угуровска
Музика: Димитар Андоновски
Уметнички раководител: Магдалена Ризова Черних
Технички раководител: Блаже Грашкоски
Директор: Сашо Ристовски


Играат:
Дебелиот – Атанас Атанасовски
Средниот – Валентин Костадиновски – Тино
Малиот – Сергеј Димовски
Горниот – Тони Денковски


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Димитар Андоновски,
  2. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Тони Денковски за улогата Горниот.