МУРЛИН МУРЛО

Продукција: НУ Албански театар – Скопје

Автор: Николај КОЉАДА

Режија: Кристина ДИМИТРОВА

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 04.10.2021

Лектор: Илир АЈДИНИ
Сценограф: Енес ДЕАРИ
Костимограф: Марија ПУПУЧЕВСКА
Музика: Томе ТЕМЕЛКОВСКИ
Видео: Емин СЕРЈАНИ
Печатен материјал: Димитар ДИМИТРОВ


Играат:
Олга: Сабина МЕМИШИ
Алексеј: Елдин ШИРОКИ
Ина: Гентиана РАМАДАНИ
Михаил: Дритеро АМЕ


Раководител на сцена: Ибрахим ЏЕМАИЛИ
Испициент: Орхан КАДРИУ Лани
Светло: Идавер ЏЕМАИЛИ и Ахмет ЧАЈАНИ
Тон: Нади БЕЏЕТИ
Столар: Нури ИСМАИЛИ
Кројачи: Зира АЗЕМИ и Баки КУРТИ
Гардеробери: Атиџе ДЕМИРИ, Аднан РЕЏЕПИ и Кадрије АВДИУ
Шминкери: Авди БИЛАЛ и Нора ПИТАРКА
Реквизитер: Сулејман ИБРАХИМИ
Декоратери: Африм РУСТЕМИ, Џанер МУСИЌ, Ремзи ХАЛИЛИ и Суат АЛИУ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МЛАДА АКТЕРКА на Сабина Мемиши за улогата Олга,
  2. НАГРАДА ЗА ЖЕНСКА ЕПИЗОДНА УЛОГА на Гентиана Рамадани за улогата Ина.