МРАЧНА КОМЕДИЈА

Продукција: НУЦК „Ацо Шопов“ - Театар Штип

Автор: Питер ШЕФЕР

Режија: Спасое МИЛОВАНОВИЌ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 10.06.2014

Адаптација и режија: Спасоје Ж. МИЛОВАНОВИЌ
Сценографија: Владо ЃОРЕСКИ – Рафик
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Кореографија и сценските движења: Пјетар Пјер РАТКОВСКИ
Композитор: Бошко СИМОНОВСКИ


Играат:
Бринзли: Пеце РИСТЕВСКИ
Керол: Ангелка НАШКОВА
Г-ца Фернивал: Валентина ЃОРГИЕВСКА
Полковникот Мелкит: Миле ВРАТЕОВСКИ
Харолд: Милорад АНГЕЛОВ
Клеа: Марија МИНЧЕВА
Нараторот: Виктор АРЕВ
Шупанцинг: Владимир ТУЛИЕВ
Бамбергер: Миланчо ЃОРГИЕВ – Роне