МОЈОТ МАЖ

Продукција: НУ Драмски театар – Скопје

Автор: Румена БУЖАРОВСКА

Режија: Нела ВИТОШЕВИЌ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 03.10.2021

Колаж од расказите на Румена БУЖАРОВСКА и авторски монолози
Драматизација: Нела ВИТОШЕВИЌ и Викторија РАНГЕЛОВА – ПЕТРОВСКА
Драматург: Викторија РАНГЕЛОВА – ПЕТРОВСКА
Костимограф: Роза ТРАЈЧЕВСКА – РИСТОСКА
Сценограф: Костантин ТРПЕНОСКИ
Асистент сценограф: Моника АНГЕЛЕВСКА
Избор на музика: Нела ВИТОШЕВИЌ
Дизајн на плакат: Борче ДИМИТРИОСКИ
Фотограф: Кире ГАЛЕВСКИ


Играат:
Сара КЛИМОСКА
Емилија МИЦЕВСКА
Наталија ТЕОДОСИЕВА
Сања АРСОВСКА
Трајанка ИЛИЕВА – ВЕЉИЌ
Игор АНГЕЛОВ
Филип ТРАЈКОВИЌ
Исмет ШАБАНОВИЌ


Тон – мајстор: Сашо ЃОРЃИЕВ
Светло – мајстор: Дејан БЛАЖЕВСКИ
Инспициент: Жарко НАМИЧЕВ
Суфлер: Жаклина ЦВЕТКОВСКА


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Роза Трајчевска–Ристоска,
  2. НАГРАДА ЗА СОВРЕМЕНА СЦЕНСКА ДРАМАТИЗАЦИЈА на Нела Витошевиќ и Викторија Рангелова–Петровска за драматизација на колажот од раскази на Румена Бужаровска,
  3. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА ЖЕНСКА УЛОГА на Наталија Теодосиева,
  4. НАГРАДА ЗА СЕВКУПЕН УМЕТНИЧКИ АНГАЖМАН И РЕЗУЛТАТ НА АВТОРОТ И АКТЕРИТЕ.