МОЈ ТЕРМИН

Продукција: НУ Македонски народен театар – Скопје

Автор: по мотиви на Лорен БАФИ и Висенте ВИЉАНУЕВА

Режија: Синиша ЕВТИМОВ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 01.10.2021

Превод: Благоја БОШКОВСКИ
Адаптација на текст: Синиша ЕВТИМОВ и Благоја БОШКОВСКИ
Извршен продуцент: Виктор РУБЕН
Сценограф: Илина АНГЕЛОВСКА
Костимограф: Александар НОШПАЛ
Дизајнер на маски: Горан ИГЊАТОВСКИ


 

Играат:
Филип: Јордан СИМОНОВ
Бела: Тања КОЧОВСКА
Ото: Оливер МИТКОВСКИ
Воскресија: Николина КУЈАЧА
Столе: Александар МИКИЌ
Лилјана: Сашка ДИМИТРОВСКА
Силва: Александар МИХАЈЛОВСКИ

Инспициент: Никола КИМОВСКИ
Суфлер: Тања ИВАНОВСКА
Светло – оператор: Горјан ТЕМЕЛКОСКИ
Тон – мајстор: Александар АРСИЌ
Фотограф: Кире ГАЛЕВСКИ
Графички дизајн на плакат и каталог: Димитар ДИМИТРОВ
Уредници на каталог: Мила АНЃЕЛКОВИЌ и Тони ДИМКОВ
Вајар: Ангел ПЕТРОВСКИ
Реквизитер: Снежана ГРНЧАРЕВСКА
Гардеробери: Валентина ЧОНКОВА, Скендер БЕРИША и Весна КОВАЧЕВСКА
Шминкери и фризери: Бранка ПЉАЧКОВСКА и Моника ГРКОВСКА
Декоратери: Васил МЕШКОВСКИ и Саво ИВАНОВСКИ


 

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА ГЛАВНА МАШКА УЛОГА на Јордан Симонов за улогата Филип.