МОГЛИ

Продукција: НУ Театар за деца и младинци – Скопје

Автор: според КНИГА ЗА ЏУНГЛАТА од Радјард КИПЛИНГ

Режија: Боњо ЛУНГОВ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 19.06.2015

Асистенти на режија: Маја ЕНЧЕВА и Константин КАРАКОСТОВ
Драматизација: Маја ЕНЧЕВА и Боњо ЛУНГОВ
Сценографија и кукли: Хана ШВАРЦ
Избор на музика: Константин КАРАКОСТОВ
Превод: Татјана ОСТРОВСКА
Плакат, фото, видео: Филип КОНДОВСКИ
Тонски запис: Ален ХАЏИ СТЕФАНОВ


Играат:
Могли: Мартин ЈОРДАНОСКИ
Мајката Волк, Девојчето: Наташа ПЕТРОВИЌ
Таткото Волк, Сивиот Волк, Попот: Мики АНЧЕВСКИ
Пантерот Багира, Чакалот Табаки: Татјана П. КОЧОВСКА
Тигарот Шир-Кан, Булдео: Предраг ПАВЛОВСКИ
Мечката Балу: Марија Ѓорѓијовска
Бебето Могли, Мајката на Могли: Симона СПИРОВСКА
Слонот Хати, Волкот Акела: Ненад МИТЕВСКИ


Реквизита: Кирил ВАСИЛЕВ
Гардеробер: Љубица ВЕЛКОВА
Инспициент: Ѓуро ДРАКУЛОСКИ
Светло: Оливер СТАВРЕВ
Тон: Ангеле НАСКОВСКИ
Сценски работници: Бујамин СЕЛИМИ и Мирзат КАМБЕРИ