МАРИСОЛ

Продукција: Драмски театар, Скопје

Автор: Хозе Ривера

Режија: Владимир Милчин

Сценографија: Крсте С. ЏИДРОВ
Костимографија: Марија ПУПУЧЕВСКА
Музика: Марјан НЕЌАК
Превод: Љубица АРСОВСКА


Играат:
Гордана ЕНДРОВСКА – Марисол
Ирена РИСТИЌ – Џун
Дејан ЛИЛИЌ – Човекот со палка/ Лени
Маја ВЕЉКОВИЌ – Ангелот
Ванчо ПЕТРУШЕВСКИ – Човекот со ѓеврек; Човекот со лузни
Билјана ДРАГИЧЕВИЌ – Глас
Калина НАУМОВСКА – Глас
Владимир ЕНДРОВСКИ – Глас


Суфлер: Жаклина ЃЕОГИЕВСКА
Инспициент: Зоран ЕЛЕНИНСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Марјан Неќак,
  2. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Марија Пупучевска,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Дејан Лилиќ за улогите Човекот со палка и Лени.