МАЛОГРАЃАНСКА СВАДБА

Продукција: НУЦК „Григор Прличев“ - Народен театар – Охрид

Автор: Бертолт БРЕХТ

Режија: Дејан ПРОЈКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 08.06.2013

Музика: Горан ТРАЈКОСКИ
Сценограф: Владо ЃОРЕСКИ – Рафик
Костимограф: Благој МИЦЕВСКИ


Играат:
Таткото на невестата: Петар МИРЧЕВСКИ
Јакоб, младоженецот: Горан СТОЈАНОВСКИ
Марија, невестата: Јасмина БИЛАЛОВИЌ
Мајката на младоженецот: Јулијана СТЕФАНОВА
Ина, сестра на невестата: Адријана БИЛАЛОВИЌ
Пријател на младоженецот: Ивица ЦОНЕВ
Еми, жената: Билјана БИЛАЛОВИЌ
Нејзиниот маж: Стрезо СТАМАТОВСКИ
Ханс Милднер, младичот: Никола ТОДОРОСКИ

Клавир: Даниел ЧУРКОСКИ
Труба и хармоника: Ѓоко АЛОСКИ
Кларинет: Даниел ТАНЕСКИ

Статист: Светлана СТОЈАНОСКА


Инспициент: Филип АНГЕЛИЧИН – Жура
Изведба на сценографија: Предраг ЈОВАНОВИЌ – Бато, Номче ЏУЛЕСКИ
Светло: Зоран ЛЕВЕСКИ
Реквизита: Борис ВЕЛЈАНОСКИ
Гардероба: Деса ЛАЗОРОСКА
Фризури и шминка: Студио Арс Нова