МАЛАТА СИРЕНА

Продукција: НУ Театар за деца и младинци – Скопје

Автор: Русомир БОГДАНОВСКИ

Режија: Дејан ДАМЈАНОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 14.06.2016

Сценографија: Љубомир ЧАДИКОВСКИ
Костимографија: Александар НОШПАЛ
Музика: Љупчо МИРКОВСКИ
Кореографија: Сања ШУТЕВСКА
Лектор: Јелица ИНАДЕВСКА


Играат:
Малата Сирена: Винета ДАМЧЕСКА
Принцот: Ненад МИТЕВСКИ
Морскиот лав Андерсен: Владимир ЛАЗОВСКИ
Кралот на морето: Предраг ПАВЛОВСКИ
Златниот крал: Драган ДОВЛЕВ
Морската самовила / Златната кралица: Изабела НОВОТНИ
Морската вештерка / Сребрената принцеза: Катарина ИЛИЕВСКА
Октоподот Кутричок: Марија ЃОРЃИОВСКА
Големата Сирена: Ана ЛЕВАЈКОВИЌ


Инспициент: Ѓуро ДРАКУЛОСКИ
Тон: Ангеле НАСКОВСКИ
Светло: Оливер СТАВРЕВ