МАКЕДОНСКИ РУЛЕТ

Продукција: Драмски театар - Скопје

Автор: Љубиша ГЕОРГИЕВСКИ

Режија: Сашо МИЛЕНКОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 0606.2007

Сценографија, костими: Тихомир СПИРОВСКИ
Асистент на костимографот: Раде ВАСИЛЕВ
Музика: Горан ТРАЈКОВСКИ
Асистент на режија: Драгана МИЛОШЕВСКА


Играат:
Мустакот: Сенко ВЕЛИНОВ
Јане: Игор СТОЈЧЕВСКИ
Мајката: Јелена ГАЛЕВСКИ
Иванов: Диме ИЛИЕВ
Терзиќ: Ѓорѓи ТОДОРОВСКИ
Донка: Билјана БЕЛИЧАНЕЦ – АЛЕКСИЌ
Мргуд: Зоран ЉУТКОВ
Крум: Васил ЗАФИРЧЕВ
Тоза: Гоце ТОДОРОВСКИ
Цига: Ванчо ПЕТРУШЕВСКИ
Мита Топ: Ѓокица ЛУКАРЕВСКИ
Танаско: Роберт ВЕЉАНОВСКИ
Спасе: Рубенс МУРАТОВСКИ
Селанката: Душица СТОЈАНОВСКА
Макс: Петар ТЕМЕЛКОВСКИ
Лукиќ: Анастас ТАНОВСКИ
Војник I: Гораст ЦВЕТКОВСКИ
Војник II: Борче НАЧЕВ


Инспициент: Жарко НАМИЧЕВ
Суфлер: Даница ИЛИЕВА
Мајстор на светло: Киро СТАВРЕВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на Горан Трајковски,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Тихомир Спировски,
  3. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Сашо Миленковски,
  4. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.