МАКЕДОНСКА КРВАВА СВАДБА

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Војдан Чернодрински

Режија: Љупчо Ѓоргиевски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МУЗИКА на групата Фолтин,
  2. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Благој Мицевски,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Габриела Петрушевска за улогата Цвета,
  4. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Љупчо Ѓоргиевски,
  5. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.