МАКБЕТТ

Продукција: Народен театар - Битола

Автор: Ежен ЈОНЕСКО

Режија: Јон КАРАМИТРУ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 02.06.2007

Превод: Коле АНГЕЛОВСКИ и Оливер ИВАНОВСКИ
Адаптација: Јон КАРАМИТРУ (Романија)
Сценографија: Стефан КАРАЏИУ (Романија)
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Оригинална музика: Марјан НЕЧАК
Музичка илустрација: Јон КАРАМИТРУ
Перкусии: Благојче БОЈЧЕСКИ


Играат:
Макбетт: Иван ЈЕРЧИЌ
Леди Данкан, Леди Макбетт, Прва вештица: Габриела ПЕТРУШЕВСКА
Данкан: Петар МИРЧЕВСКИ
Лимонадџија, Прв офицер: Борис ЧОРЕВСКИ
Кандор, Војник: Петар ГОРКО
Банко: Огнен ДРАНГОВСКИ
Гламис: Душко ЈОВАНОВИЌ
Слугинка, Втора вештица: Соња МИХАЈЛОВА
Прислужничка на Макбетт: Илина ЧОРЕВСКА
Придружничка на Данкан: Викторија СТЕПАНОВСКА
Ранет војник и ловец на пеперуги: Мартин МИРЧЕВСКИ
Макол: Никола ПРОЈЧЕВСКИ


Светло: Илија ДИМОВСКИ
Инспициент: Боне СТОЈЧЕВСКИ
Суфлер: Зорка ЃАКОВСКА