МАКАВЕЈСКИТЕ ПРАЗНИЦИ

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Живко Чинго

Режија: Бранко Ставрев

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Рада Петрова-Малкиќ,
  2. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Кирил Ќортошев за улогата Татенце.