МАЈСТОРОТ И МАРГАРИТА

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Михаил Булгаков

Режија: Владо Цветановски

драматизација и режија: Владо Цветановски


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Благој Мицевски,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Владо Ѓоревски и Валентин Светозарев,
  3. НАГРАДА ЗА СЦЕНСКА АДАПТАЦИЈА на Владо Цветановски за сценска адаптација на романот „Мајстор и Маргарита“ од Михаил Булгаков,
  4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Дона Димовска за улогата Маргарита,
  5. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Петар Мирчевски за улогата Воланд,
  6. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Владимир Талески за улогата Мајсторот,
  7. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Владо Цветановски,
  8. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.