МАЈКА ХРАБРОСТ

Продукција: НУЦК „Трајко Прокопиев“ - Театар Куманово

Автор: Бертолт БРЕХТ

Режија: Ѕвездана АНГЕЛОВСКА

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 18.06.2015

Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Избор и адаптација на музика: Ѕвездана АНГЕЛОВСКА


Играат:
Кети ДОНЧЕВСКА ИЛИЌ
Владо ДОЈЧИНОВСКИ
Горан ИЛИЌ
Јасмина ВАСИЛЕВА
Сања РУСЕСКА
Марко ТРАЈКОВИЌ
Роберт РИСТОВ, к.г.
Марко БОГДАНОВСКИ, к.г.


Светло мајстор: Звонимир МИЦЕВСКИ
Тон мајстор: Оливер ИЛИЕВСКИ
Инспициент: Антонио ПЕШЕВСКИ
Суфлер: Љубица ПЕТКОВСКА
Декоратери: Драги АНГЕЛОВСКИ, Јовица НИКОЛОВСКИ, Драган МИТРОВСКИ, Марјан МИЛАНОВСКИ, Дејан ДИМЧЕВСКИ, Игор ДУШАНОВСКИ
Гардеробер: Елизабета НАКЕВСКА
Маркетинг: Томе ТОДОРОВСКИ, Себихана СКЕНДЕРОВСКА
Организација: Симона ТОСКИЌ
Директор: Роберт ПАВЛЕВСКИ