МАЧОРОТ ВО ЧИЗМИ

Продукција: НУ Театар за деца и младинци – Скопје

Автор: по мотиви од Ш. ПЕРО

Режија: Игор ИВКОВИЌ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 13.06.2017

Драматизација: Горјан МИЛОШЕВСКИ
Сценографија и костими: Маре ТРАЈКОВСКА – СТЕФАНОСКА
Оригинални користени костими од костимографот Лира ГРАБУЛ:
Магија: Гого РЕКВИЕМ (Георги ГАВРОВСКИ)
Музика: Виктор АПОСТОЛOВСКИ
Кореограф: Валентино АПОСТОЛОВСКИ
Светло дизајн: Звездан МИЉКОВИЌ и Оливер СТАВРЕВ


Играат:
Мачорот Макс: Мартин ЈОРДАНОВСКИ
Чизмата Енесија: Марија ЃОРЃИЈОВСКА
Чизмата Акајсија: Емра КУРТИШОВА
Ѕверот волшебник Ужвекс: Мики АНЧЕВСКИ
Кенгурот Џексон, Волшебничката Хагата: Ана ЛЕВАЈКОВИЌ
Каспер, Синот на мелничарот: Ненад МИТЕВСКИ
Старата жена, Принцезата Сесилија: Винета ДАМЧЕСКА МОЈАНОСКА
Кралот: Владимир ЛАЗОВСКИ


Изработка на реквизити: Кирил ВАСИЛЕВ
Изработка на костими: Љубица ВЕЛКОВА
Тон мајстор: Ангеле НАСКОВСКИ
Светло мајстор: Оливер СТАВРЕВ
Шминкер: Игор ПЕТРЕСКИ
Дизајн на плакат: Филип КОНДОВСКИ
Дизајн на каталог: Македонка ТОШЕВСКИ
Соработници за сцена и костими: Николина МИЛУТИНОСКА,
Каролина НИКОЛОВА, Емилија АНГЕЛОВСКА
Декоратери: Бујамин СЕЛИМИ, Мирзат КАМБЕРИ, Јовица
ВИДЕСКИ
Инспициент: Ѓуро ДРАКУЛОСКИ