МАЧКА НА ВЖЕШТЕНИОТ ЛИМЕН ПОКРИВ

Продукција: Народен театар, Битола

Автор: Тенеси Вилијамс

Режија: Љупчо Ѓоргиевски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Валентин Светозарев,
  2. НАГРАДА ЗА ЕПИЗОДНА УЛОГА „ДИМЧЕ ТРАЈКОВСКИ“ на Соња Ошавкова за улогата Меј,
  3. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Борис Чоревски за улогата Таткото.