МАЦЕДОНИШЕ ЦУШТЕНДЕ

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Јордан Плевнеш

Режија: Љубиша Георгиевски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Емилија Андреева за улогата Евгенија,
  2. СПЕЦИЈАЛНА ДИПЛОМА на Александар Џуровски за улогата Заболски.