М.М.Е. КОЈ ПРВ ПОЧНА

Продукција: Македонски народен театар, Скопје

Автор: Дејан Дуковски

Режија: Александар Поповски

Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Ангелина Атлагиќ,
  2. НАГРАДА ЗА СЦЕНОГРАФИЈА на Ангелина Атлагиќ,
  3. НАГРАДА ЗА МЛАД АКТЕР „ТРАЈКО ЧОРЕВСКИ“ на Николина Кујача за улогата Сестрата,
  4. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Никола Ристановски за улогите Доктор Фалус и Шејтанот,
  5. НАГРАДА ЗА АКТЕРСКО ОСТВАРУВАЊЕ на Тони Михајловски за улогите Кловнот и Црна Арапина,
  6. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Александар Поповски,
  7. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.