ЛИЗЕЛОТА

Продукција: Копродукција Дом на културата „Тошо Арсов“ Виница и Факултет за драмски уметности - Скопје

Автор: Жолт ПОЖГАЈ

Режија: Саша НАЦЕВСКИ

Претставата се одигра на сцената на Театар Војдан Чернодрински на 07.06.2014

Сценографија: Крсте С. ЏИДРОВ
Кореографија: Бојан ЛАЗАРОВ
Анимации и цртежи: Рајан ВУДВАРД, Симона ТРАЈЧЕСКА
Избор на музика: Саша НАЦЕВСКИ


Дипломска претстава на студент од отсекот театарска режија во класата на вон. проф. М-р Златко СЛАВЕНСКИ, пом. асс. М-р Куштрим БЕКТЕШИ и проф. Слободан УНКОВСКИ


Играат:
Лизелота: Жаклина ПЕТРОВСКА
Карл, Лудвиг, Хенрик, Хајнрих, Роланд, Николас, Човекот во црн костум: Столе МИЦОВ


Светло мајстор: Ѕвонко ЈОВАНОВ
Тон мајстор: Божидар АНАКИЕВ
Фризер: Глигор ГАЛЕСКИ
Гардеробери: Марија КОСТАДИНОВА, Меланија ВЕЛИНОВСКА