ЛЕТНИ СИЛЈАНЕ

Продукција: Народен театар „Војдан Чернодрински“, Прилеп

Автор: Благоја Ристески – Платнар

Режија: Љупчо Ѓоргиевски

Сценографија: Валентин СВЕТОЗАРЕВ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Миодраг НЕЌАК


Играат:
Васил ЗАФИРЧЕВ – Силјан
Благоја СПИРКОСКИ – Божин
Лидија ИВАНОСКА – Божиница
Игор АНГЕЛОВ – Спиро Црне
Кирил РИСТОСКИ – Аврам
Најдо ТОДЕСКИ – Крсте
Трајче ИВАНОСКИ – Стојан
Димитар ВАНДЕСКИ – Смиле
Марина ПОП-ПАНКОВА – Румена
Цветанка ЧАВЛЕСКА – Донка
Андријана БОШКОСКА – Паца
Владимир ЃОРЃИЈОСКИ – Ташули
Андон ЈОВАНОСКИ – Номче


Суфлер: Лилјана БАТЛЕСКА
Инспициент: Валентина ПИРГАНОСКА