ЛЕТ ВО МЕСТО

Продукција: Драмски театар - Скопје

Автор: Горан СТЕФАНОВСКИ

Режија: Љупчо ЃОРГИЕВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 09.06.2005

Сценографија: Миодраг ТАБАЧКИ
Костимографија: Благој МИЦЕВСКИ
Музика: Љупчо КОНСТАНТИНОВ
Лектор: Елица ИНАДЕСКА


Играат:
Дејан ЛИЛИЌ – Михајло
Бранко ЃОРЧЕВ – Ефто
Снежана СТАМЕСКА – Султана
Билјана ДРАГИЧЕВИЌ-ПРОЈКОВСКА – Рајна
Владимир АНГЕЛОВСКИ – Кир Панајотис
Софија КУНОВСКА-МАТЕВСКА – Елена
Јовица МИХАЈЛОВСКИ – Киро
Рубенс МУРАТОВСКИ – Гаврил
Драган СПАСОВ – Ангеле
Мето ЈОВАНОВСКИ – Кајмакамот
Благој ЧОРЕВСКИ – Господин Остојиќ
Ѓокица ЛУКАРЕВСКИ – Господин Велков
Гоце ТОДОРОВСКИ – Арамијата


Суфлер: Даница ИЛИЕВА
Инспициент: Жарко НАМИЧЕВ
Тон мајстор: Димитар ИЛИОСКИ
Светло мајстор: Кире СТАВРЕВСКИ
Сликар – изведувач: Илија ВЕЛЕВСКИ


Доделени награди:

  1. НАГРАДА ЗА КОСТИМОГРАФИЈА на Благој Мицевски,
  2. НАГРАДА ЗА РЕЖИЈА на Љупчо Ѓоргиевски,
  3. НАГРАДА ЗА УМЕТНИЧКО ОСТВАРУВАЊЕ НА ПРЕТСТАВА ВО ЦЕЛИНА.