ЛЕТ НАД КУКАВИЧЈОТО ГНЕЗДО

Продукција: НУ Драмски театар – Скопје

Автор: Дејл ВАСЕРМАН / Кен КИСИ

Режија: Ристо АЛЕКСОВСКИ

Претставата се одигра на сцената на НУЦК Марко Цепенков на 13.06.2018

Превод: Марија ДИМОВСКА
Сценографија и костимографија: Ѓорѓе ЈОВАНОВИЌ
Mузика: Милан ДИМУШЕВСКИ
Aсистент на режија: Емилија СПАСОВА


Играат:
Мекмaрфи: Сашо ТАСЕВСКИ
Сестра Речид: Емилија МИЦЕВСКА
Сестра Флин: Соња СТАМБОЛЏИОСКА
Хардинг: Благој ЧОРЕВСКИ
Чизвик: Диме ИЛИЕВ
Били: Златко МИТРЕСКИ
Мартини: Ѓорги ТОДОРОВСКИ
Бромден: Ненад НАЦЕВ
Д-р Спиви: Игор АНГЕЛОВ
Ворен: Предраг ПАВЛОВСКИ
Вилијамс: Игор ГЕОРГИЕВ
Кенди Стар: Мелита СОФРОНИОСКА
Сандра: Александра ПАВЛОВА


Инспициент: Жарко НАМИЧЕВ
Суфлер: Даница ИЛИЕВА
Toн – мајстор: Димитар ИЛИОСКИ
Светло – мајстор: Дејан БЛАЖЕВСКИ